Hoiva ja asuminen

Kahvikerhossa.jpg
 

"Täällä on hyvä asua!"

Meillä Jyränkölässä eletään täyttä elämää idyllisen pikkukaupungin sydämessä! Yhteisöllisyys ja kunkin asukkaan omien toiveiden huomioiminen luovat turvaa ja kodikkuutta. Tästä todistavat sivuilla sitaateissa olevat kommentit, jotka ovat suoria lainauksia asukkaiden ja läheisten antamasta palautteesta.

Vuoden 2021 alusta lähtien lahtelaisetkin ovat pääseet nauttimaan turvallisesta ja kodikkaasta asumisesta avattuamme uuden palveluasumisyksikön Lahteen. Puntarin Lehmuskoti tarjoaa 13 palveluasumisen ja 17 tehostetun palveluasumisen paikkaa Lahden keskustassa, Sykkeen korttelissa.

Hoivapalvelumme tuottavat viranomaisten hyväksymiä yksityisiä sosiaalipalveluja ja sen myötä Jyränkölän Setlementti ry löytyy eri tahojen hyväksyttyjen palveluntuottajien rekistereistä.

"Hoito on ollut erittäin hyvää ja huomaavaista."

Hoivapalvelumme tarjoavat monipuolisia 24/7-palveluja vanhuksille ja erityisryhmille. Setlementtihoiva on yhteisöllistä ja asiakaslähtöistä ja se pohjautuu jatkuvaan kehittämistyöhön ja henkilökunnan ammattitaitoon. Hoivapalveluilla on käytössään vuosittain päivitetty laadunhallintajärjestelmä.

Tarjoamme palveluasumista kuudessa asumisyksikössä. Vapaita tai vapautuvia paikkoja voi tiedustella asukasneuvojalta tai palveluvastaavalta. Asukkaitamme ovat vanhukset, veteraanit, vaikeavammaiset, kehitysvammaiset sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujat. Avopalveluitamme ovat omaishoitajien hoitajien vapaan aikainen hoito sekä mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden sosiaalinen kuntoutus.

Asukkaamme voivat asua palveluasunnossaan yhä useammin kuolemaansa asti. Mahdollisessa saattohoitovaiheessa käytettävissä on Jyränkölän koulutettujen vapaaehtoisten saattohoitorinki. Kehittämämme saattohoitomalli palkittiin Vuoden 2014 vanhustekona.

"Toiveitani toteutetaan."

Jyränkölän ravintolat ovat auki päivittäin kaikille asiakkaille. Ne toimittavat asukkaillemme ruokapalveluja myös koteihin. Ravintoloiden palveluihin kuuluvat myös juhla- ja cateringpalvelut, joita varten Jyränkölällä on useita erilaisia tiloja. Jyränkölän ylläpitämän Heinolan kansalaisopiston tarjonta on helposti asukkaidemme saatavilla edulliseen eläkeläishintaan. Tuttiksen koulutetut vapaaehtoiset ovat mukana tapahtumissamme sekä ulkoilutus- ja ystävätoiminnassa.

Hoivapalvelujen toiminnasta vastaa hoivapalvelujohtaja tukenaan vastuuryhmä, johon kuuluvat asumisyksiköiden lähiesimiehet sekä palveluvastaava. Tiimissämme työskentelee 70 vakituisessa työsuhteessa olevaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Lisäksi työllistämme hoitajien sijaisia ja toimimme opiskelijoiden sekä välityömarkkinoiden työssäoppimispaikkana.

Jyränkölän Setlementti on jo 1960-luvulta alkaen tuottanut palveluasumista. Tällä hetkellä tarjoamme kodin n. 300:lle henkilölle. Palveluasumisen, tuetun, laajennetun tuetun ja tehostetun palveluasumisen sekä omaishoitajien vapaajärjestelyjen osalta toimimme paitsi Heinolan, myös useiden muiden kuntien ostopalvelu- ja palvelusetelituottajana. Kaikissa asumisyksiköissämme on henkilökunta paikalla 24/7.

ESITTEET & HINNASTOT

Puntarin Lehmuskoti -esite

Puntarin Lehmuskoti 2022 -hinnasto

Palveluasunnot 2023 -esite

Viriketoimintaa.jpgPalvelutalo Helena 2023 -esite

Hoivapalvelut Heinola 2023 -hinnasto

Ateriapalveluhinnasto 2023

HAKULOMAKE

Jyränkölän asuntohakemus

SAATTOHOIDON VAPAAEHTOISTYÖ

Vapaaehtoistyön kansio saattohoidon tueksi

Asiakaspalvelu arkisin 8.00-16.00

  • asukasneuvoja 044 797 2458Ulkoilua syyssäässä.jpg
  • palveluvastaava 050 463 0697

Asumisyksiköt (päivystys 24/7)

  • Konsuli Pihlajakoti 044 797 2480
  • Konsulinna Koivukoti 044 797 2481
  • Kunniakonsuli Saarnikoti 044 797 2482
  • Siltakoti ja Helena Tammikoti 044 797 2483
  • Jyränköläkoti 050 590 7083
  • Puntari Lehmuskoti 044 797 2477

REKISTERISELOSTEET

Hilkka-toiminnanohjausjärjestelmä

RAI-toimintakyvyn arviointi

OMAVALVONTASUUNNITELMAT

Puntarin Lehmuskoti

Konsuli

Konsulinna

Kunniakonsuli

Siltakoti

Kuulumme Vanhustyön keskusliittoon.

VTKL Vanhustyön keskusliitto.jpg